2021. január 22. péntek >> Vince  

 
       
   

Ajánló

   
 

 

Június 22. Kalandozás a Mátra alján Markaz-Detk-Domoszló-Aldebrő-Pálosvörösmart

Indulás 9.00 Gyöngyös Mátravasút végállomás

Útvonal: Markaz-Domoszló-Detk-Feldebrő-Aldebrő-Pálosvörösmart-Gyöngyös
Program: Markazon megálló a Kézművesháznál. Demecs Norbi vezetésével kb. 2,5 órás gyalogtúra a Markazi várromhoz. A többi vendég részére séta a Melegvízi-forráshoz, László Gyula patkolt tojás kiállítása, majd séta tó körül hattyúk kíséretében. Domoszlón egy régi mesterségbe pillantunk be, Pauenkáné Marika szőnyegkészítő mutatja be, hogyan készülnek a rongyszőnyegek. Sőt, aki kedvet érez, ki is próbálhatja. Utunk következő állomása Detk, ahol a Régészeti múzeumot nézzük meg, majd Milleniumi emlékparkot. A Detki Almáriumban Őzse Tibor őstermelő tökmag-, máriatövismag- sárgabarackmag-, kökénymag és mákolajairól hallunk ismertetőt, ezeket meg is lehet kóstolni és vásárlásra is lesz lehetőség. Feldebrőn a római katolikus templom Európa szerte híres altemplomába látogatunk el, megismerjük a kora középkori templom egyedülálló történetét. Aldebrőn ezen a napon a Sült derelye fesztivált rendezik, bekapcsolódunk a program fénypontjába, 18 órakor a Bor és pezsgő ünnepén együtt koccint valamennyi vendég. A koccintás után Pálosvörösmartra utazunk, megnézzük a Mária parkot, majd borkóstolókkal és finom falatokkal zárjuk a programot. Csurdított kenyér azoknak, akik szeretnék maguk elkészíteni a vacsorát. A program nyomokban Mátraaljai betyárokat is tartalmaz! Lesz még meglepetésünk ezen kívül is, de ezt majd később áruljuk el.
Visszaindulás Gyöngyösre kb 20.45-kor

A program ára 7900 Ft/fő mely az alábbiakat tartalmazza. Autóbusz díja, belépők az egyes helyekre, koccintás Aldebrőn (ajándék borospohárral), valamennyi kóstoló, illetve a túravezetés díja. Jelentkezés az összeg átutalásával válik véglegessé. Mátra Jövője Turisztikai Egyesület számlaszáma 10700299-45411100-51100005. A közlemény rovatba kérjük írják be június 22. Kérjük utalás esetén agi@matrainfo.hu e-mail címre írják meg címüket és nevüket a számla kiállításához.

EXTRA!!!!!
Akik egy különleges éjszakai túrára vágyik, az a Pálosvrösömartra való visszaérkezés után egy könnyű vacsora és egy pohár bor után nekivághat Demecs Norbival a Tekeres-kő éjszakai fényei túrának. A Tekeres-kőtől meseszép kilátás nyílik Markazra és a környékre. Részletek a programról https://www.facebook.com/events/330968144263329/ Fontos tudnivaló, az autóbusz az éjszakai túra indulásával párhuzamosan visszaindul Gyöngyösre, tehát a túra végét nem várja meg.

EXRTA PLUSZ!!!!
Korlátozott számban lehetőség van hálózsákos kalandra is Pálosvörösmarton. Azok, akik autóbusszal jönnek, vagy egyénileg, és szeretnének még egy kalandot csurdított kenyérrel, jó hangulattal, éjszakai csillaglessel, azokat is szeretettel várjuk. Kérjük, ezzel kapcsolatban az agi@matrainfo.hu e-mail címen kérjenek információt, vagy a 70/388-3752 telefonszámon

Részletek facebook.com/matrajovoje oldalon

 

Június 29. Hálózsákos éjszaka a Kisnánai várban

Érkezés 18 órakor.

Esti program: várbejárás, a vár története, legendák a várról. kronoszkópok. Naplemente a toronyból, közös vacsora, íjászbemutató, jó idő esetén csillagles.  A program nyomokban betyárokat is tartalmazhat. Vasárnap hajnalban napfelkelte a toronyból, majd másodszori ébredés után közös reggeli, 9 órától túra az Ördögvályú völgybe Csabai András, a Kisnánai Várért Alapítvány elnökének vezetésével. Táv: 5-6 km, könnyű túra, időtartam kb 2 óra. A program ára 4500 Ft/fő, mely tartalmazza a belépőt, a két étkezést és a programokat. Alvási lehetőségek: várudvar, északi palotaszárny Jelentkezés agi@matrainfo.hu címen, Számlaszám: Mátra Jövője Turisztikai Egyesület 10700299-45411100-51100005. Programváltoztatás jogát fenntartjuk. A program korhatár nélkül ajánlott! Parkolási lehetőség a vár előtt.

 


   Háttérképek

   Képernyőpihentető

   Kérdőív a Mátráról

   Feliratkozás hírlevélre

 

Korábbi szavazások

 

Nyitó oldal   |   Oldaltérkép  |   Impresszum   >>   Utolsó frissítés: 2019.02.26.  <<   Lap teteje